NIEUWS

Op zoek naar dé beste hulpmiddelen en decubituszorg? Q Care heeft jarenlange ervaring in het juist inzetten van anti-decubitus hulpmiddelen en preventie op maat!

In de spotlight | Ik ga met pensioen

Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan!

Na 13 jaar met veel plezier te hebben gewerkt als logistiek medewerker voor Q Care wond- en decubituszorg gaat Henk genieten van een welverdiend pensioen. We vroegen Henk naar zijn ervaringen en het aanstaande afscheid bij Q Care.

Even voorstellen?

“Mijn naam is Henk, ik ben 66 jaar oud een woonachtig in Hasselt (Nederland). Inmiddels werk ik al ruim 13 jaar als logistiek medewerker bij Q Care. In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd met mijn gezin, familie en vrienden door te brengen. Mijn hobby’s zijn varen met mijn boot en het toneel. Voordat ik bij Q Care terecht kwam, heb ik ruime werkervaring opgedaan binnen de logistiek als chauffeur bij een drukkerij. Ik kreeg op een gegeven moment de mogelijkheid om bij Q Care aan de slag te gaan als chauffeur binnen de zorg. Als je het mij vraagt een fantastische kans!”

“Q Care is als specialist inanti-decubitus hulpmiddelenactief door héél Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor de logistiek in het Noorden van het land. Een prachtige omgeving met veel groene landschappen en natuur. Het mooie aan werken binnen de zorg is het contact met de mensen. Daarnaast vind ik het fijn dat je kunt bijdragen aan het welzijn van mensen. Betrokken zijn met de medemens is een van onze kernwaarden. Iets waar ik – als visitekaartje van Q Care – natuurlijk altijd graag aan heb bijgedragen. Ik ga straks het contact met alle collega’s en externe zorgprofessionals erg missen. Uiteindelijk draait het in de zorg toch om mensen en ik heb het werk altijd met heel veel plezier gedaan.”

Wat vind ik belangrijk in mijn werk?

“Zonder logistiek zou onze organisatie niet kunnen draaien. Hoe komen onze medische hulpmiddelen anders bij de client? Als chauffeur bij Q Care ben je constant in beweging. Simpel gezegd, breng ik onzeanti-decubitus matrassenvan ons magazijn naar een plaatselijk depot. Vanuit dit depot leveren en installeren onze eigen decubitusverpleegkundigen, na een medische anamnese direct aan het bed, de juiste hulpmiddelen weer naar de cliënt thuis of in de zorginstelling. Verder haal ik de gebruikte anti-decubitus hulpmiddelen ook weer bij de cliënt op, zodat deze in onzeprofessionele wasstraatgereinigd kunnen worden om daarna weer opnieuw in te zetten. Geen een dag is hetzelfde. Ik kom altijd weer ergens anders over de vloer. Ik vind de vrijheid heerlijk. Veel onderweg en op de weg. In een prachtig Q Care bus die van alle gemakken is voorzien! Nederland is ontzettend mooi, vooral als het zonnetje schijnt. Ik ben denk ik hier zo op mijn plek ben, omdat ik altijd de ruimte heb gevoeld om mijn eigen ding te kunnen doen. Of dit nu in het contact is met onze cliënten of de samenwerking met de planning. Eigenlijk doen logistiek medewerkers alles om de zorg te ontzorgen.”

Wat is Q Care voor bedrijf?

“We staan bekend om onze totale zorg bij doorliggen. Q Care heeft jarenlange ervaring in het inzetten van AD-hulpmiddelen endecubituspreventieop maat! Onze verpleegkundigen indiceren, behandelen en monitoren (complexe) wonden en decubitus. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het contact bij de mensen thuis en bij zorginstellingen op locatie. Hierbij gaat het vaak om een indicatie of een herindicatie, maar ook voor storingen aan het anti-decubitus hulpmiddel of advies. Dat is de unieke dienstverlening van Q Care! Daarnaast kunnen wij ook adviseren bij het voorkomen van pijn en ongemak bij de client. Chronische pijn is een zeer veel voorkomend probleem bij kwetsbare ouderen die thuis wonen of verblijven inzorginstellingen.Pijn bij deze groep kwetsbare ouderen leidt regelmatig tot een verminderde kwaliteit van leven. Onze verpleegkundigen weten alle “puzzelstukjes” feilloos op elkaar te laten aansluiten als het gaat om de preventie en behandeling van doorligwonden.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben er trots op dat wij worden gezien als een betrokken en zorgzame partij bij onze cliënten. We leveren netjes op tijd en komen waar nodig bij iedereen langs in heel Nederland. De cliënt of zorgprofessional komt altijd nog even een praatje maken en ze weten dat de medewerkers van Q Care staan voorkwaliteit.Zo krijg ik vaak bij het ophalen van de gebruikte hulpmiddelen complimenten van de familie voor de snelle service en onze goede bereikbaarheid. Dat maakt onze rol als logistiek medewerker zo speciaal. Sommige mensen zijn echt heel ziek en staan dan te springen om eenanti-decubitus matrasom de pijn te verlichten of het comfort te vergroten. Ik kan ze dan helpen met mijn werk. Dat doe ik graag en met een grote glimlach. In de afgelopen 13 jaar heb ik veel mooie momenten mee mogen maken. Hoewel we in de zorg allemaal doorwerken, is er altijd tijd te vinden voor een goede grap tussendoor. Werken met liefde en humor is onbetaalbaar. Die glimlach op hun gezicht, daar doe je het voor!”

Wat wil je nog graag wilt vertellen?

“Q Care is een goede werkgever die oog heeft voor haar medewerkers en de toekomstige zorg! Dit zie ik terug aan wat het bedrijf doet qua innovaties induurzaamheid(Green Deal 3.0) enverbeteringenin de werkprocessen. Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. Het onderling contact met alle collega’s zorgt voor een leuke sfeer. Er ontstaan zelfs mooie vriendschappen hier. Mensen die ook na het werk met elkaar optrekken. Zo is een dag bij Q Care nooit saai. Na 13 jaar met veel plezier te hebben gewerkt als logistiek medewerker voor Q Care wond- en decubituszorg ga ik genieten van een welverdiend pensioen. Ik wil graag iedereen bedanken voor de prettige samenwerking. En ik ben er trots op dat ik samen met alle betrokken zorgmedewerkers aan het welzijn van jullie cliënten heb mogen bijdragen. Mijn collega’s zullen vol enthousiasme de service die jullie van mij gewend zijn voortzetten. Met een lach en een traan neem ik afscheid. En ga rustig varend van mijn pensioen genieten.”

Interview met Henk Woelderink
Logistiek medewerker | Q Care wond- en decubituszorg

Wilt u Henk ook bedanken?

Henk gaat genieten van zijn oude dag en vooral veel nieuwe uitdagingen aan! We zouden het ontzettend leuk vinden als u een bericht achterlaat voor Henk! Dit kan via het onderstaande contactformulier. We zullen deze leuke berichten dan ook delen op de website van Q Care. Alvast bedankt voor alle leuke berichten en namens Henk bedankt voor de prettige samenwerking!

Volledige naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Heel veel succes!”

“Langs deze weg wens ik Henk een heel fijn en goed pensioen toe! Hij kwam geregeld bij woonzorgcentrum Flevoland locatie de Hanzeborg te Lelystad waar ik achter de receptie werkte. Henk was altijd vrolijk en zeer behulpzaam. Hij is echt iemand die je niet gauw vergeet.”

Laura S.

Receptioniste Hanzeborg te Lelystad

“Wat een gezelligheid!”

“Lieve Henk, geniet van je welverdiende pensioen, van je vrouw, kinderen en kleinkinderen en je voetbalclub. Bedankt voor de fijne samenwerking en je gezelligheid Henk.”

Rachel Koningstein

“Werken met een glimlach!”

“Hi Henk, dank voor de ruim 13 jaar dat je Q Care wond- en decubituszorg met een glimlach hebt vertegenwoordigd bij alle klanten en cliënten!”

Roderick Vermeer

Business Development Manager Q Care

“Heerlijk genieten!”

“Hey beste Henk, wat heerlijk, genieten van een welverdiend pensioen . Lieve groeten van je oud-collega Hilde.”

Hilde Emmen

DNZB

“Over de periodieke controle ben ik tevreden!”

“Heel vriendelijk en hulpzaam aan de telefoon. En over de periodiek controle thuis ben ik zeer tevreden.”

Mannelijke cliënt | 58 jaar

Bron: Onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek 2023

“Heerlijk je eigen dag indelen!”

“Geniet van je pensioen Henk! Nu fijn genieten van zelf je dag indelen.”

Stefanie van den Berg-van Dijk

“Henk, bedankt voor alles!”

“Henk geniet van je welverdiende pensioen.”

Bea ten Klooster

“Top, ouwe schipper!”

“Hendrikus, geniet van je welverdiende pensioen ouwe schipper!”

Wouter Schutten

“Heerlijk genieten!”

“Henk, geniet van je pensioen.”

Mata Matasic

“Geniet van je tijd met je vrouw!”

“Hoi Henk, geniet van je pensioen en met tijd voor je vrouw, kinderen en kleinkinderen!”

Fam Kuijpers-Bos

“Lekker genieten!”

“Henk, geniet van je welverdiende pensioen!!!!”

Myrthe Torpstra

“Het was fijn samenwerken!”

“Heerlijk! Lekker genieten van je pensioen! Het was een eer om (al was het relatief kort) met je samen te werken!”

Jolanda van Beusekom- van Haasterecht

Wellicht ook interessant?

Werken bij Q Care

Ik ben gek op mijn werk! “Mijn dag begint om kwart voor vijf.  Dan sta ik op, ga ik douchen en ontbijten. Om tien over half 6 vertrek ik vanuit Tilburg naar Oisterwijk om de bus op te halen. Klokslag 6 uur start ik de bus en vertrek ik vanaf Q Care richting de depots. […]

Lees verder

Klanttevredenheidsonderzoek: U geeft Q Care een 8,5!

Q Care hecht veel waarde aan uw mening. Daarom hebben we ook dit jaar, voor de 12e keer, een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. De deelnemers aan dit onderzoek waarderen Q Care met een gemiddeld rapportcijfer van: 8,5 ****! En daar zijn wij natuurlijk enorm trots op. Het meest trots zijn we op het resultaat dat de […]

Lees verder

Herpositionering

Q Care in een nieuw jasje Dit jaar hebben we hard gewerkt aan de herpositionering van Q Care wond- en decubituszorg en dit willen we graag met u delen! We hebben onze organisatie en dienstverlening waar nodig aangescherpt, ons lange termijn doel bepaald, kernwaarden geformuleerd, persona’s ontwikkeld en de bijbehorende klantreizen in kaart gebracht. Onze […]

Lees verder

Online lesmodules in het kort

Lesmodules van de Q Care E-learning! Als oplossing voor kennisoverdracht, het vergroten van inzicht en het trainen van vaardigheden is de E-learning van de Q Care Academie een ideaal en onmisbaar middel voor uw (zorg)organisatie! De kwaliteit van de Q Care E-learning uit zich in de aansluiting bij uw doelgroep, een passend en informatief platform […]

Lees verder

Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap

Computers inleveren voor Afrika! Wist u dat Q Care wond- en decubituszorg stichting Vraag & Aanbod Internationaal steunt in haar missie om de positie van kansarme mensen in Afrika te verbeteren. Q Care en Stichting Vraag & Aanbod Internationaal willen als sociale onderneming hierin graag hun rol vervullen. Veel kansarme mensen in Afrika hebben het […]

Lees verder

Een AD-matras tegen doorliggen

Hoe wij doorliggen voorkomen? Q Care is als familiebedrijf al ruim 20 jaar gespecialiseerd in totale wond- en decubituszorg. Onze eigen decubitus verpleegkundigen leveren, indiceren en monitoren doorligwonden. Ook leveren wij anti-decubitus hulpmiddelen die nodig zijn voorpreventieenbehandelingvan complexe wonden bij cliënten thuis of bij bewoners in zorginstellingen. Roderick Vermeer startte in 2018 bij het bedrijf […]

Lees verder

Een AD-matras voor Lucas

Een AD-matras voor Lucas Q Care steunt – als maatschappelijk betrokken familiebedrijf – stichting Mariettes’s Child Care in haar missie om kwetsbare weeskinderen in Ghana een veilig thuis te bieden. Mariëtte’s Child Care is 17 jaar geleden opgericht nadat Mariëtte zelf al anderhalf jaar vrijwilligster was in Ghana. Twee jaar later trouwde ze met de Ghanese […]

Lees verder

Een nieuwe website voor Q Care

Q Care lanceert nieuwe website! Care is dé autoriteit op het gebied van wond- en decubituszorg. We zijn de totaalleverancier als het gaat om totale wond- en decubituszorg. We indiceren, stellen een behandelplan op, verzorgen en leveren anti-decubitus hulpmiddelen op maat. Met onze expertise bieden we toegevoegde waarde en dragen we maximaal bij aan het […]

Lees verder

Stage lopen & leren bij Q Care

Stage lopen bij Q Care wond- en decubituszorg De afgelopen periode heeft Jules stage gelopen bij Q Care voor zijn studie marketing & Evenementen aan De Rooi Pannen in Tilburg. Tijdens zijn stageperiode hielp hij Q Care verder met de communicatiestrategie. Hoe bevalt zo’n stage in de zorgsector nou eigenlijk? We vroegen het aan Jules. […]

Lees verder

Instructie Q Care decubituslens

Decubituslens als preventief hulpmiddel! Decubitus (doorliggen) is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van langdurige druk op de huidlaag en zuurstoftekort van het weefsel op de huid. Iedereen die bedlegerig is en onvoldoende beweegt kan doorligplekken krijgen. De reden hiervoor is dat er druk- en schuifkrachten op de huid kunnen ontstaan als er […]

Lees verder