HET BEST PASSENDE AD-MATRAS LENEN

Wij maken gebruik van verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie en andere die juist bij reeds ontstane doorligwonden kunnen verlichten.

Wat is een Low Air Loss-systeem?

Een aparte vermelding verdient het zogenaamde Low Air Loss-systeem. Dit tevens uit luchtcellen bestaande anti-decubitus matras werkt anders dan een luchtwisselmatras. Het Low Air Loss matras is een AD-matras met aaneengeschakelde luchtcellen. De luchtcellen van deze matrassen bevatten namelijk minuscule gaatjes in de luchtcelwanden, die de aangevoerde lucht hier doorheen uitblazen. De lucht die door het matras ontsnapt, ondersteunt de beheersing van de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de huid.

De inzet van een Low Air Loss-systeem is met name te overwegen als je invloed wilt uitoefenen op hetmicroklimaat van de huid.Het systeem kan namelijk helpen transpiratie te verminderen en de huid droog te houden. Er zijn Low Air Loss-matrassen die een constante druk hebben, maar er zijn ook varianten waarbij de cellen kunnen afwisselen.

Voordelen Low Air Loss-systeem

  • Op een Low Air Loss-systeem is het eenvoudiger om zelfstandig om te rollen of te draaien, omdat dit matras maximaal gevuld kan worden met lucht en er daardoor een hardere ondergrond ontstaat.
  • De lucht die door het matras ontsnapt, ondersteunt de beheersing van de temperatuur en de vochtigheidsgraad van de huid.
  • Door de lucht die door het matras ontsnapt wordt de drukverdeling op het lichaam geoptimaliseerd, waardoor een lagere druk op de huid en onderliggend weefsel ontstaat.
  • Het Low Air Loss-systeem kan gedurende gebruik op verschillende hardheden ingesteld worden;
  • Preventief bij cliënten met hoog risico op decubitus. Curatief en comfortverhogend;
  • De pompinstellingen en zorgsituatie fysiek periodiek controleren en waar nodig aanpassen;
  • Verschillende zorgsituaties in te stellen en te programmeren met behulp van Low Air Loss-systeem in combinatie met pomp;
  • Een Low Air Loss-systeem is zeer goed te reinigen voor duurzaam hergebruik.

Direct een hoogwaardig matras huren of lenen?

Heeft u een doorligwond of het risico om decubitus te ontwikkelen? En wilt u gebruik maken van een anti-decubitus hulpmiddel? Wij werken nauw samen met zorginstellingen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisatie’s om doorliggen te voorkomen. Persoonlijk en gericht op cliënten en hun persoonlijke situatie. Door meteigen gespecialiseerde verpleegkundigente werken, waarborgen we onze kwaliteit en zijn we uw betrouwbare partner. Met een landelijke dekking zijn we altijd dichtbij. Zo kunnen we binnen 24-uur een passend AD-hulpmiddel leveren.