Q CARE ACADEMIE

De Q Care Academie biedt specialistische opleidingen en trainingen voor zorgprofessionals. Ons doel is om de wond- en decubituszorg in Nederland te verbeteren. Via de academie delen onze verpleegkundigen hun kennis over complexe wonden, decubitus (doorliggen) en de behandeling daarvan.

Klinische lessen & praktijktrainingen

Onze academie is ontwikkeld om onze kennis te delen met zorgprofessionals. De zorg wordt steeds complexer. Door constante verandering van visie en vraagstelling is de kennis van zorgprofessionals blijvend in ontwikkeling. Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreid, gespecialiseerd scholingsaanbod dat aansluit op het gewenste kennisniveau van uw zorginstelling. Ons scholingsaanbod is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN), Paramedici (ADAP) en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). We hanteren de volgende niveaus.

Niveau A

Nivea A: Deze praktijkgerichte lessen zijn met name interessant voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.

Niveau B

Niveau B: Deze lessen bieden een fikse ­verdiepingsslag op basis van de laatste inzichten. Deze lessen zijn interessant voor gespecialiseerde verpleegkundigen, (verpleeghuis)artsen en andere zorgprofessionals die veel met wondzorg te maken hebben.

Niveau C

Niveau C: Deze lessen richten zich op het beleid rondom wondzorg. Lessen van dit niveau zijn met name interessant voor verpleegkundigen en teamleiders.

Informatie & kosten opvragen?

De kosten voor ons gespecialiseerde opleidingsaanbod zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals o.a. het aantal deelnemers en het opleidingsniveau. In een persoonlijk gesprek gaan we graag met u om de tafel om te bepalen welke lessen het beste bij uw (zorg)organisatie aansluiten, om zo tot een passend aanbod te komen.

Interactieve kennisdeling!

Onze Q Care Academie biedt een uitgebreid pakket aan interactieve klinische lessen rondom onderwerpen als decubitus, preventieve maatregelen, de behandeling van decubitus en hulpmiddelen. Dit kan zowel klassikaal als digitaal. Daarnaast verzorgen we praktijktrainingen op het gebied van wondzorg, verschillende typen wonden en het gebruik van wondbedekkers. Omdat elk niveau een ander aandachtsgebied heeft, kunnen deelnemers meerdere lessen op meerdere niveaus volgen. Na het volgen van een klinische les krijgen de deelnemers een certificaat.

Behoefte van deelnemer staat centraal!

Elke klinische les is met zorg ontwikkeld op basis van de meest recente literatuur. De informatie wordt op een interactieve wijze zichtbaar met behulp van vragen en antwoorden via een stemkastjes methodiek. De antwoorden op de vragen worden in de les direct behandeld, waardoor de informatie op een interactieve manier wordt gegeven. Tevens worden deelnemers geprikkeld om vragen te stellen. Deze evidence based lesmethode is bewezen effectief voor het overbrengen van kennis. Het maakt de lessen leuker, leerzamer en dynamischer, waardoor ze ter plekke toegespitst kunnen worden op het niveau en de wensen van de deelnemers. De cursussen worden altijd gegeven door ervaren specialisten van Q Care.