Q CARE ACADEMIE

De Q Care Academie biedt specialistische trainingen voor zorgprofessionals. Ons doel is om de wond- en decubituszorg in Nederland te verbeteren. Via de academie delen onze verpleegkundigen hun kennis over complexe wonden, decubitus (doorliggen) en de behandeling daarvan.

Klinische les & praktijktraining

De zorg wordt steeds complexer. Door constante verandering van visie en vraagstelling is de kennis van zorgprofessionals blijvend in ontwikkeling. Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreid, gespecialiseerd trainingsaanbod dat aansluit op het gewenste kennisniveau van uw zorginstelling. Onze lessen en trainingen zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN), Paramedici (ADAP) en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).

Informatie & kosten opvragen?

De kosten voor onze gespecialiseerde trainingen zijn afhankelijk van factoren, zoals o.a. het aantal deelnemers en het opleidingsniveau. In een persoonlijk gesprek gaan we graag met u om de tafel om te bepalen welke lessen het beste bij uw organisatie aansluiten. Om zo tot een passend aanbod te komen.

Interactieve kennisdeling!

Onze Q Care Academie biedt een uitgebreid pakket aan interactieve klinische lessen rondom onderwerpen als decubitus, preventieve maatregelen, de behandeling van decubitus en hulpmiddelen. Dit kan zowel klassikaal als digitaal. Daarnaast verzorgen we praktijktrainingen op het gebied van wondzorg, verschillende typen wonden en het gebruik van wondbedekkers. Omdat elk niveau een ander aandachtsgebied heeft, kunnen deelnemers meerdere lessen op meerdere niveaus volgen. Na het volgen van een klinische les krijgen de deelnemers een certificaat.

Behoefte van deelnemer staat centraal!

De informatie wordt zichtbaar met behulp van vragen en antwoorden via een stemkastjes methodiek. De antwoorden op deze vragen worden direct in de les behandeld, waardoor de informatie op een interactieve manier wordt gegeven. Tevens worden deelnemers geprikkeld om vragen te stellen. Deze lesmethode is effectief voor het overbrengen van kennis. Het maakt de lessen leuker, leerzamer en dynamischer, waardoor ze ter plekke toegespitst kunnen worden op het niveau en de wensen van de deelnemers. De trainingen worden altijd gegeven door een specialist van Q Care.

Maak kennis met dé Q Care E-Learning (TIP!)

Met onze module leert u stap voor stap, in een moderne leeromgeving, complexe wonden en decubitus nog beter te herkennen, te beoordelen en te behandelen. Met praktijkgerichte informatie, heldere animaties en een praktische wondtraining zijn onze lesmodules onderscheidend en leerzaam. U wordt stap voor stap door de lesstof begeleid. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een eindtoets. Is de toets gehaald, dan kunnen cursisten het certificaat direct downloaden in het online dashboard en zo hun accreditatie punten ontvangen.