INZETTEN AD-HULPMIDDEL ZORGINSTELLING

Door een zorgvuldige anamnese van onze eigen decubitus verpleegkundige, die ook de installatie van het AD-systeem verzorgt, heeft de zorgprofessional meer tijd over voor andere zorgtaken.

Het beste AD-matras voor uw cliënt!

Q Care levert totale zorg bij doorliggen. Zo leveren we hulpmiddelen voor de preventie en behandeling van complexe wonden en decubitus. Daarnaast ondersteunen we zorginstellingen bij het inzetten van (merkonafhankelijke) AD-hulpmiddelen. De inzet van een anti-decubitus hulpmiddelen gebeurt bij Q Care altijd functioneel, passend bij de zorgsituatie van de cliënt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat een doorligwond optimaal kan genezen. Daarnaast geven we advies en scholing over het ontstaan van decubitus, de behandeling en preventie. We hebben de expertise en middelen in huis om uw organisatie bij te staan bij kwalitatieve wond- en decubituszorg. Zo verlichten we samen de druk op de zorg en garanderen we de juiste aandacht en kwaliteit voor uw cliënten.

Onze decubitus verpleegkundigen indiceren, installeren en leveren (merkonafhankelijke) AD-hulpmiddelen, direct aan het bed.

Hoe werkt onze aanvraagprocedure?

De levering van een (merkonafhankelijk) AD-matras plus de installatie wordt compleet door Q Care uit handen genomen. Vraagt u een AD-matras aan bij Q Care, dan komt een van onze decubitus verpleegkundigen bij de cliënt langs voor een indicatiestelling en levert direct een AD-matras. Afgestemd op de cliëntspecifieke behoefte. Dit is inclusief een uitgebreid verpleegkundig advies – direct aan het bed – en uitleg over het gebruik van het systeem. Op deze manier ontzorgen we zorgprofessionals volledig bij de uitleen van een AD-matras en/of AD-zitkussen. Bel 013 522 06 06 of bekijk ons stappenplan.

Decubituszorg met welzijn voor de cliënt

Na een aanvraag komt onze verpleegkundige zo snel mogelijk bij de cliënt langs om een anamnese af te nemen. Op basis van ons advies bepalen wij welk systeem geschikt is voor de cliëntsituatie. We installeren direct aan het bed een anti-decubitus hulpmiddel dat specifiek is afgestemd op de behoefte van de cliënt.Vanuit onze expertise hebben we hierin altijd oog voor het welzijn van de cliënt. Omdat wij heel goed begrijpen dat een cliënt graag de regie wil behouden over het eigen leven, wordt deze actief betrokken bij de keuze van het anti-decubitus hulpmiddel. Want uiteindelijk draait het in de zorg om mensen.

Een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen

Wij staan erom bekend dat we altijd een passend hulpmiddel kunnen leveren. Dit komt door ons brede assortiment aan(merkonafhankelijke) AD-hulpmiddelen.Er zijn verschillende typen matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. AD-matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. De inzet van het best passende matras voor de cliënt wordt bepaald aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, ziektebeeld, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond.

Meer tijd overhouden voor échte zorg?

Ook meer tijd overhouden voor échte zorg? Actief betrokken zijn bij het welzijn uw cliënten en rekening houden met individuele behoeften? Door het tekort aan zorgpersoneel en de vele handelingen die gedaan moeten worden, schieten zorgtaken er vaak bij in. Maar tijd overhouden vooréchte zorgis belangrijk voor de cliënt én het werkplezier van de zorgprofessional. Q Care ontzorgt en ondersteunt de zorg graag bij de behandeling van doorligwonden, herindicaties en bij het inzetten van de juiste AD-hulpmiddelen. Dit doen we door samen te werken enkwalitatief te ontzorgenop het gebied van totale wond- en decubituszorg. Op deze manier heeft de zorgprofessional nóg meer aandacht voor de menselijk kant van de zorg. Nieuwsgierig naar onze meerwaarde voor uw hospice, neem dan contact met ons op!

Voorkom decubitus met dé gratis Q Care decubituslens

Wist u dat Q Care de zorg ondersteunt met het leveren en indiceren van hoogwaardige AD-hulpmiddelen? Daarnaast zijn we al ruim 20 jaar specialist in decubituspreventie. Om deze reden introduceren wij dan ook onze eigen decubituslens. Een praktisch hulpmiddel om het herkennen van drukplekken nog makkelijker te maken! Dé Q Care decubituslens is compact, handzaam en gemakkelijk om bij te hebben. Vraag hemgratisaan en kom samen met ons in actie tegen decubitus!

Naam(Vereist)
Ter info: Heeft uw organisatie of afdeling behoefte aan meer dan één decubituslens? Neem dan contact met ons op via T: 013 522 06 06 of info@qcare.nl en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe wij preventief werken op basis van uitgebreide data?

Wat ons uniek maakt is dat onze eigen gespecialiseerde decubitusverpleegkundigen optimaal kijken naar de zorgsituatie van de cliënt. We kunnen aan de hand van dezeeigen verzamelde datade cliënt blijven monitoren en additionele zorg met goed gevolg inpassen of zelfs afschalen. Daarnaast hebben we – in de afgelopen 20 jaar – een breed scala aan data verzameld, waardoor we in staat zijn om thuiszorgorganisaties onderling te vergelijken en een‘benchmark’ te presenteren.Met onze datagedreven ‘Q Care werkwijze’ kunnen we resultaten inzichtelijk maken en flexibele ondersteuning bieden bij het juist inzetten van anti-decubitus hulpmiddelen en kwalitatieve decubituszorg. Onderdeel van deze strategie is waar mogelijk een verschuiving te realiseren van curatieve naar preventieve inzet.

Wat is decubitus?

Decubitus wordt ook weldoorliggengenoemd. Het is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van langdurige druk- of schuifkrachten en een verminderde bloedvoorziening in een bepaald deel van het lichaam. Doorligwonden ontstaan veelal bij botuitsteeksels. Risicoplekken zijn heupen, hielen, stuit, zitknobbels, ellebogen, schouderbladen of het achterhoofd. Decubitus is niet eenvoudig te behandelen en vraagt om een zorgvuldige en soms langdurige behandeling.

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Wat is de meerwaarde van eenanti-decubitus matras?Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Anti-decubitus matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is voor de cliënt.

Hoe vraag ik een anti-decubitus matras aan?

De zorgprofessional vraagt digitaal of telefonisch een AD-hulpmiddel aan bij Q Care. Bij de aanvraag ontzorgen we de zorgprofessioneel volledig! De levering van een (merkonafhankelijk) AD-matras plus de installatie wordt compleet door ons uit handen genomen. Vraagt u een AD-matras aan bij Q Care, dan komt een van onze decubitusverpleegkundigen bij de cliënt langs voor een indicatiestelling en levert direct een passend AD-matras. Afgestemd op de cliëntspecifieke behoefte. Dit is inclusief een uitgebreid verpleegkundig advies – direct aan het bed – en uitleg over het gebruik van het systeem. Op deze manier ontzorgen we zorgprofessionals volledig bij de uitleen van een AD-matras en/of AD-zitkussen. En heeft de zorgverlener méér tijd voor de menselijk kant van de zorg. Ga naaraanvraagof bel ons via 013 522 06 06.

Adviseren jullie bij pijn, ongemak en de inzet van het best passende AD-matras?

Q Care adviseert bij pijn, ongemak en de inzet van het best passende anti-decubitus matras. Met eigen decubitus verpleegkundigen indiceren, behandelen en monitoren we doorligwonden. Hierbij leveren we de best passende anti-decubitus hulpmiddelen die voor preventie en behandeling nodig zijn! En dit alles is vergoed door de zorgverzekeraar! Dat is de unieke dienstverlening van Q Care! Daarnaast kunnen wij ook adviseren bij het voorkomen van pijn en ongemak bij de client. Chronische pijn is een zeer veel voorkomend probleem bij kwetsbare ouderen die thuis wonen of verblijven in zorginstellingen. Pijn bij deze groep kwetsbare ouderen leidt regelmatig tot een verminderde kwaliteit van leven. Onze verpleegkundigen weten alle “puzzelstukjes” feilloos op elkaar te laten aansluiten als het gaat om depreventieen behandeling van doorligwonden.

Is AD plus dienstverlening van Q Care vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze dienstverlening wordtcompleet vergoeddoor de zorgverzekeraar. Wij leveren in heel Nederland een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen. Bij Q Care wordt een AD-matras door een gespecialiseerde decubitus verpleegkundige – direct bij de cliënt aan het bed – geleverd en geïnstalleerd. Onze unieke toegevoegde waarde is dat wij door onze werkwijze zorgkosten op de langer termijn kunnen terugbrengen door het juist inzetten en omwisselen van een AD-hulpmiddel. Ook houden de cliëntsituatie goed in de gaten door periodiek een herincicatie te doen, waarbij we tevens de zorgprofessionalondersteunen en ontzorgen.Deze complete dienstverlening plus de uitleen van het AD-matras kost u niets extra, maar houdt de zorg wel betaalbaar en toegankelijk. Daarom biedt Q Care wond- en decubituszorg van de allerhoogste kwaliteit. Onafhankelijk, gecertificeerd en volledig vergoed.

Wellicht ook interessant?

Introductie Q Care E-Learning

Verbeter de effectiviteit van opleiden! Met onze modules leert u stap voor stap, in een moderne online omgeving, complexe wonden en decubitus nog beter te herkennen, te beoordelen en te behandelen. Met praktijkgerichte informatie, heldere animaties en een praktische wondtraining is deze online opleiding onmisbaar voor zorgprofessionals en zorgorganisaties. De Q Care E-Learning is ontwikkeld […]

Lees verder

Doorligwonden vereisen speciale aandacht

Wat we doen om doorligwonden te voorkomen? Totale wond- en decubituszorg afgestemd op uw zorgorganisatie? Het familiebedrijf Q Care is een autoriteit op het gebied van wond- en ­decubituszorg. Wij bieden praktische wond- en decubituszorg aan elke cliënt die daar behoefte aan heeft. Naastgespecialiseerde wond- en decubitusverpleegkundigen, zorgen wij ook voor de juiste ­hulpmiddelen! Van […]

Lees verder

Sterk in decubituspreventie

Welzijn door decubituspreventie Q Care is dé autoriteit op het gebied van wond- en ­decubituszorg. Heeft u een doorligwond of het risico om decubitus te ontwikkelen? En komt u in aanmerking voor de vergoeding van een anti-decubitus hulpmiddel, dan is Q Care uw professionele partner. Alsfamiliebedrijfzorgen wij voor hetoptimaal welzijnvan mensen die te maken hebben met […]

Lees verder

Een AD-matras tegen doorliggen

Hoe wij doorliggen voorkomen? Q Care is als familiebedrijf al ruim 20 jaar gespecialiseerd in totale wond- en decubituszorg. Onze eigen decubitus verpleegkundigen leveren, indiceren en monitoren doorligwonden. Ook leveren wij anti-decubitus hulpmiddelen die nodig zijn voorpreventieenbehandelingvan complexe wonden bij cliënten thuis of bij bewoners in zorginstellingen. Roderick Vermeer startte in 2018 bij het bedrijf […]

Lees verder

Aanvulling commercieel team

Maak kennis met Erika Leusink-Kragt Samen met onze klanten de beste zorg verlenen voor hun bewoners. Dat is de kern van onze dienstverlening! Dit betekent dat we met onze klanten meedenken, zorgpersoneel opleiden en al bij de preventieve fase betrokken zijn. De afgelopen maand hebben wij ons commerciële team uitgebreid. Maak kennis met Erika Leusink-Kragt – Key Accountmanager voor […]

Lees verder

Voorkom het ontstaan van decubitus

Het ontstaan van decubitus? Decubitus ontstaat door langdurige druk- en schuifkrachten op de huid. Decubitus komt meestal voor ter hoogte van een botuitsteeksel, zoals de stuit, hielen, ellebogen, oren en het achterhoofd. Op deze plekken zijn druk- en schuifkrachten het sterkst. Een doorligwond komt vooral voor bij iemand die langdurig ligt of zit. Bedlegerigheid is de […]

Lees verder

Instructie Q Care decubituslens

Decubituslens als preventief hulpmiddel! Decubitus (doorliggen) is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van langdurige druk op de huidlaag en zuurstoftekort van het weefsel op de huid. Iedereen die bedlegerig is en onvoldoende beweegt kan doorligplekken krijgen. De reden hiervoor is dat er druk- en schuifkrachten op de huid kunnen ontstaan als er […]

Lees verder

Waarom is decubitus preventie onze kracht?

Ontzorgen op het gebied van decubitus preventie! Jaarlijks hebben ruim 400.000 Nederlanders te maken met complexe wonden: ulcus cruris (open been), diabetische voet, oncologische wonden, chirurgische wonden en skin tear. Daarnaast hebben veel oudere mensen last van decubitus, ook wel bekend als doorligwonden. Wanneer deze niet professioneel worden behandeld kan dit zeer pijnlijk en levensbedreigend […]

Lees verder

Green Deal 3.0

Green Deal 3.0, samen werken aan duurzame zorg Duurzame zorg voor een gezonde toekomst! Roderick Vermeer heeft namens Q Care wond- en decubituszorg zijn handtekening gezet onder de Green Deal 3.0. Met de Green Deal, ‘Samen werken aan Duurzame Zorg’ ondersteunen we dit landelijke initiatief om de gezondheidszorg verder te verduurzamen door o.a. de CO2-uitstoot […]

Lees verder

Analyseren & vergelijken van data

Preventief werken op basis van data Bij Q Care doen we er alles aan om het leven van onze cliënten een stukje aangenamer te maken. We bieden goede zorg, in samenwerking met onze zorgpartners, om zo de gezondheid van mensen te bevorderen. Q Care verzameld al ruim 20 jaar uitgebreid data over onze patiënten in […]

Lees verder