Vergoeding voor anti-decubitus hulpmiddelen

Vanuit de basisverzekering is er 100% vergoeding voor een anti-decubitus hulpmiddel zoals een matras of zitkussen ter preventie en behandeling van doorligwonden. Bij Q Care wordt de levering van een anti-decubitus matras plus de indicatiestelling en installatie compleet uit handen genomen. Afgestemd op de cliëntspecifieke behoefte. Dit is inclusief een uitgebreid verpleegkundig advies – direct aan het bed – en uitleg over het gebruik van het systeem. Daarbij hebben we met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst om te mogen leveren. Bekijk onderstaand overzicht en vraag direct uw gratis hulpmiddel bij ons aan!

Krijgt u het hulpmiddel vergoed?

Een anti-decubitus matras wordt vergoed uit de basisverzekering. U komt in aanmerking voor vergoeding als u een doorligwond heeft of risico loopt. Wij gaan direct aan de slag als u of uw zorgverlener een aanvraag doet bij Q Care.

Lees verder

Waarom Q Care?

Door decubitus en complexe wonden op de juiste manier te behandelen, verhogen wij niet alleen het welzijn van onze cliënten, maar verlagen wij ook de zorgkosten die daarmee op de lange termijn gemoeid zijn. Zo houden we de zorg betaalbaar voor iedereen.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Q Care is dé specialist in decubitus en heeft jarenlange ervaring in het juist inzetten van anti-decubitus hulpmiddelen en decubituspreventie op maat! Wij zijn als organisatie altijd in beweging en delen dan ook graag het volgende nieuws!

Lees verder

Wat is decubitus?

Decubitus wordt ook wel doorliggen genoemd. Het is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van langdurige druk- of schuifkrachten en een verminderde bloedvoorziening in een bepaald deel van het lichaam. Doorligwonden ontstaan veelal bij botuitsteeksels. Risicoplekken zijn heupen, hielen, stuit, zitknobbels, ellebogen, schouderbladen of het achterhoofd.

Q Care komt persoonlijk het AD-matras installeren!

Bij de aanvraag ontzorgen we u of de zorgverlener volledig! De levering van een matras plus de installatie wordt compleet door ons uit handen genomen. Vraagt u een AD-matras aan bij Q Care, dan komt een van onze decubitusverpleegkundigen bij de cliënt langs voor een indicatiestelling en levert direct een passend matras. Dit is inclusief een uitgebreid verpleegkundig advies – direct aan het bed – en uitleg over het gebruik van het systeem.

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is.

Hoe lang mag ik een anti-decubitus matras lenen?

Onze dienstverlening wordt compleet vergoed door de zorgverzekeraar. Er bestaat een verschil tussen kortdurende en langdurende uitleen. Voor elke zorgverzekeraar kunnen wij kosteloos een AD-matras uitlenen voor de kortdurende periode van 26 weken. De declaratie regelen wij rechtstreeks met uw zorgverzekeraar. Een langere uitleenperiode is ook mogelijk afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wij helpen u graag bij de aanvraag!

Zorg voor kwaliteit!

We staan bekend om onze totale zorg bij doorliggen. We hebben jarenlange ervaring in het juist inzetten van AD-hulpmiddelen en decubituspreventie op maat! Door onze AD-hulpmiddelen plus dienstverlening ontzorgen we de zorg en bent u verzekerd van het juiste anti-decubitus hulpmiddel. Dit doen we voor cliënten thuis en in zorginstellingen in heel Nederland. Dat is de kracht van Q Care! Met trots presenteren we een 9 als cijfer voor onze AD plus dienstverlening op Zorgkaart Nederland.