HET BEST PASSENDE AD-MATRAS LENEN

Vraagt u bij ons een AD-matras aan dan komt een verpleegkundige van Q Care deze binnen 24-uur leveren en installeren. Passend bij de doorligwond en zorgsituatie, snelle levering en volledig vergoed.

Gratis een anti-decubitus matras lenen?

Q Care is dé landelijke expert in totale wond- en decubituszorg. Dit doen we door het inzetten van hoogwaardige anti-decubitus hulpmiddelen die nodig zijn voor preventie en behandeling van doorligwonden. Dit alles volledig vergoed door de zorgverzekeraar! Wij ondersteunen instellingen, zorgprofessionals en cliënten thuis met onze eigen gespecialiseerde verpleegkundigen en een uitgebreid aanbod aan anti-decubitus matrassen. Om zo het leven van patiënten aangenamer te maken en genezing te bevorderen! Want de juiste inzet van een anti-decubitus matras vergoot de zelfredzaamheid en levenskwaliteit.

Wat is een anti-decubitus matras?

Decubitus vormt een groot probleem in de zorg en het voorkomen ervan is belangrijk. Zeker nu meer mensen een hoge leeftijd bereiken en daardoor vaker in aanraking komen met doorligwonden. U gebruikt een anti-decubitus matras als u doorligplekken wilt voorkomen bij een patiënt die veel op bed ligt. Anti-decubitus matrassen zijndrukverlagende matrassendie het ligcomfort vergroten en zo het welzijn van de patiënt verbeteren. Bij de preventie en behandelingen van decubitus dienen drukkrachten en schuifkrachten zoveel mogelijk gereduceerd te worden. Dit kan onder meer door de inzet van het juiste matras en positionering van de patiënt. Voordat we daar dieper op ingaan laten we eerst globaal zien op welke manier druk- en schuifkrachten gereduceerd worden.

Drukkrachten verminderen met anti-decubitus matras?

We kunnen een drukvermindering realiseren door het contactoppervlak tussen de patiënt en de ondergrond van het matras te vergroten en contactpunten zoveel mogelijk af te wisselen. Met het contactoppervlak bedoelen we het contactpunt tussen het lichaam van de patiënt en de hulpmiddelen, zoals met een anti-decubitus matras in combinatie met wisselligging. Door het contactoppervlak te vergroten verspreidt de druk zich over het weefsel en dit komt de bloedcirculatie ten goede. Drukverlagende matrassen zijn o.a. traagschuimmatrassen, luchtwisselmatrassen of het Low Air Loss-systeem. De laatste 2 genoemde categorieën zijn matrassystemen die dynamisch de druk verdelen doormiddel van een luchtpomp. Deze matrassen worden ook welactieve AD-systemengenoemd. De unieke eigenschappen van eenactief AD-systeemzorgen voor een optimale drukherverdeling. Doordat het matras van vorm verandert wordt de druk verdeeld op het lichaam en doorbloeding bevorderd. Dit om zuurstoftekort en weefselschade tegen te gaan, zodat we de kans op het ontstaan van decubitus verkleinen.

Wat verstaan we onder zuurstoftekort?

De haarvaten worden afgekneld en er ontstaat een tekort aan zuurstof en voedingsstoffen. Daarnaast kunnen afvalproducten niet worden afgevoerd. Als gevolg van het tekort aan zuurstof alsmede een verandering in de zuurgraad (door afvalproducten) zal er weefselschade optreden.

Wat verstaan we onder weefselsterfte?

De huid en de onderliggende weefsels zullen afsterven. Dit leidt tot het ontstaan van een wond die zich steeds verder uit kan breiden. De huid is veel minder gevoelig voor zuurstoftekorten dan spierweefsel. Zuurstoftekorten en weefselversterf treden dan ook vaak het eerste op in de spieren.

Schuifkracht verminderen met anti-decubitus matras?

Naast het verminderen van drukkrachten dienen schuifkrachten en frictie ook zoveel mogelijk beperkt en voorkomen te worden. Daarbij is onder andere de positionering van de patiënt belangrijk. Vaak zie je dat patiënten langzaam en ongemerkt onderuit zakken doordat het bed in de verkeerde positie staat of het verkeerde matras wordt gebruikt. Eenreactief AD-systeem (ook wel statisch genoemd)kan hierbij helpen.Reactieve AD-systemenworden vooral preventief ingezet. Ze verminderen de druk- en schuifkrachten, doordat de bovenlaag van het matras zich naar de contouren van de patiënt vormt en diens lichaam als het ware omhult. De vervorming van het matras zorgt voor ontlasting van de drukpunten en vergroot het contactoppervlak met de huid. Reactieve systemen kunnen uit verschillende materialen bestaan zoals koudschuim, traagschuim of een combinatie van schuim- en luchtcellen.

Vraag dé gratis Q Care decubituslens aan!

Dit is een handig hulpmiddel voor zorgprofessionals om decubitus classificatie categorie 1 goed te kunnen beoordelen. Een decubituslens maakt onderscheid tussen wegdrukbare en niet-wegdrukbare roodheid. Indien men niet tijdig een decubitus categorie I signaleert, kan er ook niet met de preventie worden gestart in de vorm van het verminderen van druk- en schuifkrachten. Met als gevolg verergering van de decubitussituatie. Voor een zorgorganisatie vertaalt het gebrek aan preventie zich in oplopende kosten en een hogere werkdruk voor zorgpersoneel. Vraag hier de gratisQ Care decubituslensaan.

Naam(Vereist)
Ter info: Heeft uw organisatie of afdeling behoefte aan meer dan één decubituslens? Neem dan contact met ons op via T: 013 522 06 06 of info@qcare.nl en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Drukverlagend AD-matras huren of lenen?

Anti-decubitus matras huren of lenen? Q Care heeft een (statisch) AD-matras voor elk type decubitus. Wat ons uniek maakt is dat na een aanvraag onze eigen ervaren decubitusverpleegkundige komt kijken naar de zorgsituatie van de patiënt en een behandelplan opstelt. Om daarna persoonlijk het decubitus matras te komen installeren. Zo heeft u er geen werk aan en kunt u er vanuit gaan dat de installatie van het AD-matras goed gebeurt! Allereerste volgt eenzorgvuldige anamnese– direct aan het bed – waarbij gekeken wordt naar diverse factoren zoals o.a. de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, voeding en meer. Alleen dan kan een passend AD-matras worden geselecteerd uit ons diverse aanbod. Dus wilt u direct eenstatisch AD-matras met pomp huren of lenen?Vraag hem direct bij ons aan!