WONDZORG

Q Care is gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van complexe wonden. We inventariseren, stellen een behandelplan op, verzorgen wonden en leveren wondverzorgingsmaterialen die zijn afgestemd op de behandeling. Zo zorgen wij voor uw welzijn.

Totale wondzorg

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en beschermt ons tegen allerlei invloeden van buitenaf. Verwondingen brengen daar verandering in. Als een wond niet goed geneest, wordt de verzorging complexer en vermindert de bescherming. Gespecialiseerde wondzorg vraagt om ervaring en expertise. Q Care is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van complexe wonden, zoals doorligwonden, brandwonden, snijwonden, open been-, diabetische voet-, operatie- en bestralingswonden. Zulke complexe wonden vragen om een (vaak) langdurige en intensieve behandeling. Om de wond goed te laten genezen stellen we een gedetailleerd behandelplan op.

Gespecialiseerde wondconsulenten

Een goede intake, de juiste zorg en begeleiding zijn essentieel voor een soepel genezingsproces. Q Care werkt daarom met gecertificeerde wondexperts. Onze wondconsulenten hebben een tweejarige specialisatie gedaan in wondzorg aan de Erasmus MC Zorgacademie in Rotterdam. Daardoor hebben ze een brede kennis op het gebied van wondzorg en wondgenezing.

Kennis delen

We delen graag onze kennis op het gebied van wondzorg. Daarom werken we het behandelplan tot in detail uit. Daardoor beschikt uw zorgverlener over álle informatie die relevant is voor het behandelen van de wond. Daarnaast delen onze wondconsulenten tijdens de behandeling ook rechtstreeks wondinformatie met uw zorgverlener. Wij noemen dat bedside teaching. Van beoordeling van de wond tot het opstellen van een op maat gemaakt behandelplan en het leveren van passende wondverzorgingsmaterialen: u bent bij Q Care in goede handen.