Q CARE ACADEMIE

De Q Care Academie biedt specialistische trainingen voor zorgprofessionals. Ons doel is om de wond- en decubituszorg in Nederland te verbeteren. Via de academie delen onze verpleegkundigen hun kennis over complexe wonden, decubitus (doorliggen) en de behandeling daarvan.

Vergroot de kennis van wond- en decubituszorg!

De Q Care Academie is het kenniscentrum met gepassioneerde wond- en decubitus experts. Ons doel is de kwaliteit van de zorg en zorgprofessionals te verbeteren. Dit doen we door kennis te ontwikkelen en te delen. Zo verbeteren we de kwaliteit van wond- en decubituszorg bij onze zorgpartners en maken we onze expertise voor iedereen toegankelijk. Met ons geaccrediteerde scholingsaanbod helpen wij bij het herkennen en behandelen van wonden en decubitus.

Specialistische kennis van de Q Care Academie

De Q Care Academie biedt specialistische lessen en trainingen aan voor zorgprofessionals. Ons doel is om de wond- en decubituszorg in Nederland te verbeteren. Via de Q Care Academie delen onze specialisten hun kennis over complexe wonden, decubitus en de behandeling daarvan. Wij maken daarbij onderscheidt in de volgende kennisactiviteiten:

  • Q Care E-Learning;
  • Interactieve klinische lessen (klassikaal of digitaal);
  • Praktijktrainingen;
  • AD-producttraining (gratis);
  • Onderzoek;
  • Bedside teaching;

Kosten & studiepunten

Kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals o.a. het aantal deelnemers en opleidingsniveau. Hierover kunt u met ons contact opnemen. De cursussen worden gegeven door gespecialiseerde wond- en decubitus verpleegkundigen van Q Care. Onze lessen en trainingen zijn geaccrediteerd bij Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), waardoor deelnemers accreditatiepunten en een certificaat ontvangen.

Maak kennis met dé Q Care E-Learning (TIP!)

Met onze module leert u stap voor stap, in een moderne leeromgeving, complexe wonden en decubitus nog beter te herkennen, te beoordelen en te behandelen. Met praktijkgerichte informatie, heldere animaties en een praktische wondtraining zijn onze lesmodules onderscheidend en leerzaam. U wordt stap voor stap door de lesstof begeleid. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een eindtoets. Is de toets gehaald, dan kunnen cursisten het certificaat direct downloaden in het online dashboard en zo hun accreditatie punten ontvangen.