Q CARE ACADEMIE

De Q Care Academie biedt specialistische opleidingen en trainingen voor zorgprofessionals. Ons doel is om de wond- en decubituszorg in Nederland te verbeteren. Via de academie delen onze verpleegkundigen hun kennis over complexe wonden, decubitus (doorliggen) en de behandeling daarvan.

Voor wie is de Q Care Academie?

Onze academie is ontwikkeld om onze brede kennis te kunnen delen. De zorg is continu in beweging en wordt steeds complexer. Door een constante verandering van visie en vraagstelling is ook de kennis van zorgprofessionals blijvend in ontwikkeling. Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreid, gespecialiseerd scholingsaanbod dat aansluit op het gewenste kennisniveau van uw zorginstelling. Ons scholingsaanbod is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN), Paramedici (ADAP) en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). We hanteren bij onze Q Care Academie de volgende niveaus.

Nivea A: Deze praktijkgerichte lessen zijn met name interessant voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.

Niveau B: Deze lessen bieden een fikse ­verdiepingsslag op basis van de laatste inzichten. Deze lessen zijn interessant voor (gespecialiseerde) verpleegkundigen, (verpleeghuis)artsen en andere zorgprofessionals die veel met wondzorg te maken hebben.

Niveau C: Deze lessen richten zich op het beleid rondom wondzorg. Lessen van dit niveau zijn met name interessant voor verpleegkundigen en teamleiders.

Klinische lessen & praktijktrainingen

Onze Q Care Academie biedt een uitgebreid pakket aan interactieve klinische lessen rondom onderwerpen als decubitus, preventieve maatregelen, de behandeling van decubitus en hulpmiddelen. Dit kan zowel klassikaal als digitaal. Daarnaast verzorgen we praktijktrainingen op het gebied van wondzorg, verschillende typen wonden en het gebruik van wondbedekkers. Omdat elk niveau een ander aandachtsgebied heeft, kunnen deelnemers meerdere lessen op meerdere niveaus volgen. Na het volgen van een klinische les krijgen de deelnemers een certificaat.

Elke klinische les is met zorg ontwikkeld op basis van de meest recente literatuur en wordt ook up-to-date gehouden bij nieuwe ontwikkelingen. De informatie wordt op een interactieve wijze verteld, met behulp van vragen en antwoorden via een stemkastjes methodiek. De antwoorden op de vragen worden in de les direct behandeld, waardoor de informatie op een interactieve manier wordt gegeven, maar de deelnemer ook wordt geprikkeld om vragen te stellen. Deze evidence based lesmethode is bewezen effectief voor het overbrengen van kennis en maakt het interessanter om te volgen. Het maakt de lessen interactiever, waardoor ze ter plekke specifieker toegespitst kunnen worden op het niveau en de wensen van de deelnemers. De cursussen worden gegeven door ervaren wond- en decubitusverpleegkundigen van Q Care. Tijdens de lessen is er altijd ruimte om vragen te stellen die binnen de zorginstelling spelen.

AD-producttraining

Herken decubitus en hulpmiddelen met onze gratis AD-producttraining. Naast het indiceren, behandelen en het monitoren van decubitus, behandelen wij in deze AD-producttraining ook de voordelen van anti-decubitus matrassen, zitkussens, wigkussens en hielbeschermers. U leert de eerste symptonen bij doorligwonden te herkennen en krijgt handige tips van onze experts! Ideaal voor zorgprofessionals werkzaam in de thuiszorg of zorginstelling.

Onderzoek & Rapportage

De beste zorg leveren vraagt om kennis en expertise. Om deze reden heeft de Q Care Academie dan ook een eigen kenniscentrum opgezet voor de ontwikkeling van scholing voor zorgprofessionals en (zorg)organisaties. Met behulp van onze cursussen, trainingen en opleidingen bevorderen we de kwaliteit van zorg op het gebied van wond- en decubituszorg. Op deze manier kunnen hulpmiddelen functioneel worden ingezet en blijven integrale zorgkosten beheersbaar. We meten altijd het kennisniveau van zorgprofessionals op basis van een normmeting. Deze meting wordt gedocumenteerd in een evaluatierapport, zodat zorginstellingen direct inzage hebben in het kennisniveau van de organisatie. Per module zijn er verschillende onderdelen vastgesteld om zo tot juiste inzichten te komen en om het kennisniveau verder te ontwikkelen.

Bedside Teaching

Bedside Teaching is essentieel voor de kennisontwikkeling van zorgprofessionals. Onze specialisten gaan samen met een aantal studenten naar de cliënten toe. We hebben dan de mogelijkheid om aan de cliënt vragen te stellen en ter plekke een handeling te demonstreren. Zo kunnen onze experts direct feedback geven op het gedemonstreerde handelen van de student, en ze wijzen op details die bij het behandelen van de cliënt aan bod komen. Zo wordt wat geleerd is tijdens de lessen direct toegepast in de praktijk, waardoor er veel sneller inzichten zijn in de behandeltrajecten die zorgmedewerkers toepassen op de cliënten. Op deze manier kan er zorgvuldig een samengestelde dienstverlening worden ingezet.

Informatie & kosten opvragen?

De kosten voor ons gespecialiseerde opleidingsaanbod zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals o.a. het aantal deelnemers en het opleidingsniveau. In een persoonlijk gesprek gaan we graag met u om de tafel om te bepalen welke lessen het beste bij uw (zorg)organisatie aansluiten, om zo tot een passend aanbod te komen.

Inschrijven opleiding Q Care Academie

De Q Care Academie biedt specialistische opleidingen en trainingen voor zorgprofessionals. Wilt u zich inschrijven voor één van onze cursussen? Neemt u dan contact op met Q Care op 013 522 0606. Of vul onderstaand formulier in.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online leren met dé Q Care E-learning

Wilt u de kennis rondom wond- en decubituszorg binnen uw organisatie naar een hoger niveau tillen? Als oplossing voor kennisoverdracht, het vergroten van inzicht en het trainen van vaardigheden omtrent wond- en decubituszorg, is onze E-Learning een ideaal en onmisbaar middel voor uw (zorg)organisatie! Er is een compleet online opleidingsaanbod beschikbaar dat samen met wond- en decubitusexperts is ontwikkeld. Ook voldoet de  Q Care E-Learning aan (inter)nationale richtlijnen.