DE BESTE ANTI-DECUBITUS HULPMIDDELEN

Behoefte aan totale ontzorging bij decubitus? Q Care is de landelijke specialist in totale wond- en decubituszorg in combinatie met dé beste anti-decubitus hulpmiddelen!

Decubituspreventie draait om dé juiste expertise!

Q Care levert totale zorg bij doorliggen. Zo leveren we hulpmiddelen voor de preventie en behandeling van doorligplekken. Daarnaast ondersteunen we zorginstellingen bij het inzetten van de juiste AD-hulpmiddelen. De inzet van een anti-decubitus hulpmiddel gebeurt bij Q Care altijd functioneel, passend bij de zorgsituatie van de cliënt. Daarnaast geven we advies en scholing over decubitus en preventie. Zo verlichten we samen de druk op de zorg en garanderen we de juiste aandacht en kwaliteit voor uw cliënten.

Preventief werken op basis van data

Wat ons uniek maakt is dat wij optimaal kijken naar de zorgsituatie van de cliënt. We kunnen aan de hand van deze eigen verzamelde data de cliënt blijven monitoren en additionele zorg met goed gevolg inpassen of zelfs afschalen. Daarnaast hebben we – in de afgelopen 20 jaar – een breed scala aan data verzameld, waardoor we in staat zijn om zorginstellingen onderling te vergelijken. Met onzedatagedreven Q Care werkwijzekunnen we resultaten inzichtelijk maken en de juiste anti-decubitus hulpmiddelen inzetten.

Ook zorgkosten besparen?

Wist u dat effectieve decubituspreventie en het gebruik van de juiste AD-hulpmiddelen niet alleen het welzijn van patiënten verbeteren, maar ook aanzienlijke zorgkosten kunnen besparen? Door decubitus te voorkomen kunnen de kosten van langdurige behandelingen, medicatie en ziekenhuisopnames drastisch worden verminderd. Voordelen zijn:

  • Voorkomen is beter dan genezen: Door decubitus te voorkomen kunnen de kosten van langdurige behandelingen, medicatie en ziekenhuisopnames worden verminderd.
  • Kwaliteit van leven verbeteren: Effectieve decubituspreventie verbetert de kwaliteit van leven van patiënten, waardoor ze sneller kunnen herstellen en minder afhankelijk zijn van intensieve zorg.
  • Minder complicaties en heropnames: Door decubitus te voorkomen worden secundaire complicaties zoals infecties, sepsis en wondinfecties verminderd, waardoor heropnames en langdurige behandelingen voorkomen kunnen worden.
  • Efficiënte inzet hulpmiddelen: Door de juiste anti-decubitus hulpmiddelen in te zetten – passend bij de zorgsituatie van de patiënt -, zoals speciale anti-decubitus matrassen, kan de druk op gevoelige plekken worden verminderd, waardoor de behoefte aan intensieve zorg vele malen minder is.
  • Verhoogde patiënttevredenheid: Door decubitus te voorkomen en patiënten comfortabeler te maken met geschikte AD-hulpmiddelen wordt de tevredenheid van patiënten verhoogd, wat leidt tot een betere zorgervaring en lagere kosten voor aanvullende zorg.
  • De juiste expertise inzetten verhoogt de kwaliteit van zorg: Gevolgkosten op het gebied van verbandmaterialen, behandelingen en nazorg blijken vele malen minder te zijn bij passende decubituszorg van Q Care.

Voorkom decubitus met dé gratis Q Care decubituslens

Wist u dat Q Care de zorg ondersteunt met het leveren en indiceren van hoogwaardige AD-hulpmiddelen? Daarnaast zijn we al ruim 20 jaar specialist in decubituspreventie. Om deze reden introduceren wij dan ook onze eigen decubituslens. Een praktisch hulpmiddel om het herkennen van drukplekken nog makkelijker te maken! Dé Q Care decubituslens is compact, handzaam en gemakkelijk om bij te hebben. Vraag hemgratisaan en kom samen met ons in actie tegen decubitus!

Naam(Vereist)
Ter info: Heeft uw organisatie of afdeling behoefte aan meer dan één decubituslens? Neem dan contact met ons op via T: 013 522 06 06 of info@qcare.nl en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is decubitus?

Decubitus wordt ook weldoorliggengenoemd. Het is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van langdurige druk- of schuifkrachten en een verminderde bloedvoorziening in een bepaald deel van het lichaam. Doorligwonden ontstaan veelal bij botuitsteeksels. Risicoplekken zijn heupen, hielen, stuit, zitknobbels, ellebogen, schouderbladen of het achterhoofd. Decubitus is niet eenvoudig te behandelen en vraagt om een zorgvuldige en soms langdurige behandeling.

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Wat is de meerwaarde van eenanti-decubitus matras?Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Anti-decubitus matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is voor de cliënt.

Adviseren jullie bij pijn, ongemak en de inzet van het best passende AD-matras?

Q Care adviseert bij pijn, ongemak en de inzet van het best passende anti-decubitus matras. Met eigen decubitus verpleegkundigen indiceren, behandelen en monitoren we doorligwonden. Hierbij leveren we de best passende anti-decubitus hulpmiddelen die voor preventie en behandeling nodig zijn! En dit alles is vergoed door de zorgverzekeraar! Dat is de unieke dienstverlening van Q Care! Daarnaast kunnen wij ook adviseren bij het voorkomen van pijn en ongemak bij de client. Chronische pijn is een zeer veel voorkomend probleem bij kwetsbare ouderen die thuis wonen of verblijven in zorginstellingen. Pijn bij deze groep kwetsbare ouderen leidt regelmatig tot een verminderde kwaliteit van leven. Onze verpleegkundigen weten alle “puzzelstukjes” feilloos op elkaar te laten aansluiten als het gaat om depreventieen behandeling van doorligwonden.

Is AD plus dienstverlening van Q Care vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze dienstverlening wordtcompleet vergoeddoor de zorgverzekeraar. Wij leveren in heel Nederland een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen. Bij Q Care wordt een AD-matras door een gespecialiseerde decubitus verpleegkundige – direct bij de cliënt aan het bed – geleverd en geïnstalleerd. Onze unieke toegevoegde waarde is dat wij door onze werkwijze zorgkosten op de langer termijn kunnen terugbrengen door het juist inzetten en omwisselen van een AD-hulpmiddel. Ook houden de cliëntsituatie goed in de gaten door periodiek een herincicatie te doen, waarbij we tevens de zorgprofessionalondersteunen en ontzorgen.Deze complete dienstverlening plus de uitleen van het AD-matras kost u niets extra, maar houdt de zorg wel betaalbaar en toegankelijk. Daarom biedt Q Care wond- en decubituszorg van de allerhoogste kwaliteit. Onafhankelijk, gecertificeerd en volledig vergoed.

Hoe werkt onze aanvraagprocedure?

De levering van een anti-decubitus matras plus de installatie wordt compleet door Q Care uit handen genomen. Vraagt u bij ons een AD-matras aan, dan komt een van onze decubitus verpleegkundigen langs voor een indicatiestelling en levert direct een AD-matras. Afgestemd op de cliëntspecifieke behoefte. Dit is inclusief een uitgebreid verpleegkundig advies – direct aan het bed – en uitleg over het gebruik van het systeem. Op deze manier ontzorgen we volledig bij de uitleen van een matras. Bel 013 522 06 06 of bekijk ons stappenplan.