SERVICE & PRODUCTEN

Q Care wil wond- en decubituszorg in Nederland blijven verbeteren. Dit doen wij door onze kennis en ervaring te delen met professionals in de zorg. We ondersteunen ze graag in hun werk en bieden ook geaccrediteerde opleidingen over wond- en decubituszorg.

Huisartsen en Q Care werken samen aan herstel

Ben u werkzaam als huisarts? Dan weet u hoe complex en ingrijpend wond- en decubituszorg kan zijn. Q Care wil de beste wond- en decubituszorg bieden. Onze kennis op het gebied van complexe wonden en doorliggen vormt een perfecte aanvulling op uw expertise. Samen werken we aan het herstel van uw cliënt. 

Verstand van zaken

Heeft een cliënt met complexe wonden of (risico op) decubitus? Dan kunt u die cliënt met een gerust hart doorverwijzen of aanmoedigen om contact met ons op te nemen. Q Care heeft jarenlange ervaring in wond- en decubituszorg. Onze wondspecialisten zijn aan de Erasmus MC Zorgacademie opgeleid tot wondverpleegkundige, met een extra specialisatie op het gebied van wond- en decubituszorg.

Volledig vergoed

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn volledig gecertificeerd. Op gezette tijden worden wij gecontroleerd door de bevoegde instanties en laten we audits uitvoeren. Al onze verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd. Omdat we aan alle voorwaarden voldoen, wordt de zorg aan uw cliënten volledig vergoed door de meeste verzekeraars.

Heldere aanpak

Aan de hand van een persoonlijke intake beoordelen wij de wond en maken wij een behandelplan op maat. Vervolgens helpen we de reguliere verzorgers om dat behandelplan uit te voeren. Is die zorg niet voorhanden of is de wond gewoonweg te complex? Dan nemen onze verpleegkundigen de wondzorg voor hun rekening. Wanneer het nodig is, zorgen wij ook voor hulpmiddelen zoals hielbeschermers, zitkussens en antidecubitusmatrassen. Vanzelfsprekend houden wij u voortdurend op de hoogte van de voortgang. Daardoor heeft u altijd een goed beeld van het herstel van uw cliënt.

Spijker uw kennis bij

Wilt u uw eigen kennis en kunde op het gebied van wond- en decubituszorg bijspijkeren? Dat kan. Wij verzorgen gespecialiseerde opleidingen en trainingen voor huisartsen en andere zorgprofessionals. Een deel van ons opleidingsaanbod is heel praktisch van aard. Andere opleidingen richten zich voornamelijk op de theorie. Heeft u een opleiding succesvol afgerond? Dan heeft u zelfs recht op PE-punten.