De beste decubituszorg in de regio!

Q Care verleent landelijke decubituszorg in combinatie met de inzet van een breed assortiment aan hulpmiddelen. Dit kan zowel preventief als curatief. Vraag hier direct dé allerbeste AD-systemen aan!

Altijd het juiste AD-matras in regio Rotterdam

Kans op doorliggen omdat u veel in bed ligt? Wilt u advies over een hulpmiddel om een doorligwond te voorkomen? Q Care is dé expert voor wond- en decubituszorg in de regio Rotterdam. Onze decubitus verpleegkundigen komen dagelijks over de vloer in zorginstellingen of bij mensen thuis. We indiceren, behandelen decubitus én monitoren (complexe) wonden en doorligplekken. Daarbij kunnen we advies geven over de beste AD-systemen en het juiste gebruik hiervan. Verder delen wij onze kennis met zorgprofessionals en zorginstellingen. Zo verhogen we de kwaliteit van zorg en preventie.

Het is heel belangrijk om op tijd eendoorligwondte signaleren. Een decubituswond ontstaat vaak bij botuitsteeksels. U loopt het meeste risico op heupen, hielen, stuit, zitknobbels, ellebogen, schouderbladen of het achterhoofd. Dat risico kunt u verminderen en zo het ontstaan van een ernstige decubituswond voorkomen. We kunnen adviezen geven over wisselligging, lighoudingen, voeding en hoe u een kwetsbare huid kunt controleren.

AD-matras lenen Nu bellen

Direct een AD-matras nodig?

Service Depot locatie
Tinstraat,
Rotterdam

Maandag: 8:30 — 17:15
Dinsdag: 8:30 — 17:15
Woensdag: 8:30 — 17:15
Donderdag: 8:30 — 17:15
Vrijdag: 8:30 — 17:15
Zaterdag: 8:30 — 17:15
Zondag: 8:30 — 17:15


Contact:

Vraag bij ons dé allerbeste AD-systemen aan!

Reactieve anti-decubitus matrassen (statisch traagschuim)
Meer informatie Direct lenen
Reactieve anti-decubitus matrassen (Low Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (High Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (Low Air-Loss)
Meer informatie Direct lenen
Direct een AD-hulpmiddel zonder wachttijd!

Direct het juiste AD-matras bestellenzonder wachttijdin de regio Rotterdam? Alleen bij Q Care vraag je dé allerbeste AD-hulpmiddelen aan! Zonder wachttijd & meteen (telefonisch) geholpen! Complete ontzorging! Van levering tot aan installatie. Dat is dé kracht van Q Care.

Tips voor behandeling decubitus!

Een doorligwond voorkomen is beter dan genezen. Het is pijnlijk en veroorzaakt heel veel ongemakken. U kunt zelf ook veel doen om doorliggen te voorkomen. We noemen
hier een aantalalgemene tipsom doorligwonden te vermijden.

  • Zorg voor een goed matras dat extra druk op risicoplekken voorkomt;
  • Inspecteer uw huid minimaal één keer per dag. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne;
  • Drink voldoende water en eet gevarieerd (eiwitrijk);
  • Zorg voor een gladde onderlaag (kreukvrij), en draag schoenen die uw voeten beschermen;
  • Controleer of risicoplekken pijnlijk zijn;
  • Schakel uw zorgverlener of thuiszorgorganisatie in voor informatie en advies;

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Wat is de meerwaarde van eenanti-decubitus matras?Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Anti-decubitus matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is voor de cliënt.

Waarom kiezen voor Q Care als partner?

Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen denken als het gaat om decubituspreventie! Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist al ontstane doorligwonden kunnen verlichten. Zo kan zo’n matras de genezing bevorderen. Vanzelfsprekend betrekken we u en uw naaste bij de keuze van een matras. Onzegespecialiseerde verpleegkundigenzitten verspreid door heel Nederland, waardoor we ook bij u in de buurt decubituszorg kunnen leveren!

Q Care kan in elke regio en bij elke client de juiste AD-matras leveren. De matrassen voldoen aan de laatste landelijke protocollen. Zo voldoen onze hulpmiddelen altijd aan de geldende kwaliteitsnormen en functionele eisen. Ze worden gereinigd voor duurzaam hergebruik. Het reinigen en desinfecteren gebeurt altijd conform de internationale standaardenISO 13485voor medische hulpmiddelen. Dit is de garantie dat al onze hulpmiddelen daadwerkelijk schoon zijn en duurzaam hergebruikt kunnen worden. Na het reinigen en desinfecteren worden de matrassen weer samengevoegd met de pompen en worden de complete systemen onderworpen aan een technische inspectie.

Over de regio Rotterdam?

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Dit betekent dat Rotterdam als haven enorm veel werkgelegenheid biedt. Wat betreft inwoners is Rotterdam al jarenlang de tweede stad van Nederland. Behalve een havenstad heeft Rotterdam ook een belangrijke regionale functie op het gebied van winkelen, cultuur, onderwijs en werk. Rotterdam heeft voor iedereen wel wat te bieden, maar is vooral leuk voor wie interesse heeft in moderne architectuur, havens en kunst. De onvervalste Rotterdamse humor van de lokale mensen krijg je er gratis bij. Met een rijke traditie en kleurrijke inwoners is het een prachtige regio om als Q Care in te mogen werken!

Is AD plus dienstverlening van Q Care vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze dienstverlening wordtcompleet vergoeddoor de zorgverzekeraar. Wij leveren in heel Nederland een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen. Bij Q Care wordt een AD-matras door een gespecialiseerde decubitus verpleegkundige – direct bij de cliënt aan het bed – geleverd en geïnstalleerd. Onze unieke toegevoegde waarde is dat wij door onze werkwijze zorgkosten op de langer termijn kunnen terugbrengen door het juist inzetten en omwisselen van een AD-hulpmiddel. Ook houden de cliëntsituatie goed in de gaten door periodiek een herincicatie te doen, waarbij we tevens de zorgprofessionalondersteunen en ontzorgen.Deze complete dienstverlening plus de uitleen van het AD-matras kost u niets extra, maar houdt de zorg wel betaalbaar en toegankelijk. Daarom biedt Q Care wond- en decubituszorg van de allerhoogste kwaliteit. Onafhankelijk, gecertificeerd en volledig vergoed.

Meld je aan voor onze gratis AD-Producttraining

Onze specialisten in regio Rotterdam adviseren je graag tijdens onze gratis AD-producttraining. Het inzetten van de juiste hulpmiddelen betaalt zich namelijk op vele manieren terug. Zo zorgen anti-decubitus hulpmiddelen voor een sneller herstel, en kan een patiënt langer thuis blijven wonen. Gevolgkosten op het gebied van wondverbandmaterialen, behandelingen en nazorg blijken vele malen minder te zijn bij passende (preventieve) decubituszorg. Dus meld je snel aan en leer nog meer over de juiste behandeling en de allerbeste AD-systemen.

gratis aanmelden