De beste decubituszorg in de regio!

Q Care verleent landelijke decubituszorg in combinatie met de inzet van een breed assortiment aan hulpmiddelen. Dit kan zowel preventief als curatief. Vraag hier direct dé allerbeste AD-systemen aan!

Altijd het juiste AD-matras in regio Purmerend

Doorligwonden vragen om expertise! Vaak worden er maatregelen toegepast die niet goed blijken te werken of zelfs schade veroorzaken. Een van de meest effectieve maatregelen om drukplekken te voorkomen zijn druk- en schuifkrachten op de huid te verminderen.

Door regelmatig van houding te veranderingen neemt de druk af waardoordoorligplekken voorkomen kunnen worden en weefsel kan herstellen. Het is noodzakelijk om beweging te blijven stimuleren. Bijvoorbeeld door regelmatig van houding te veranderen of door dagelijkse activiteiten, zoals naar het toilet gaan. Q Care ondersteunt de (thuis)zorgmedewerker bij debehandelingvan doorligwonden. Dit doen we met onze eigen gespecialiseerde decubitusverpleegkundigen die – direct aan het bed – een anamnese afnemen. Aan de hand van deze anamnese zal de verpleegkundige een advies geven over het best passende anti-decubitus matras.

Q Care levert kwalitatief hoogwaardigeAD-matrassendoor héél Nederland, dus ook in Purmerend. Daarnaast delen onze Q Care verpleegkundigen graag hun vakkennis en ervaring. Deze bijzondere samenwerking verhoogt de kwaliteit van de decubituszorg.

AD-matras lenen Nu bellen

 

Direct een AD-matras nodig?

Service Depot locatie
Van IJsendijkstraat,
Purmerend

Maandag: 8:30 — 17:15
Dinsdag: 8:30 — 17:15
Woensdag: 8:30 — 17:15
Donderdag: 8:30 — 17:15
Vrijdag: 8:30 — 17:15
Zaterdag: 8:30 — 17:15
Zondag: 8:30 — 17:15


Contact:

Vraag bij ons dé allerbeste AD-systemen aan!

Reactieve anti-decubitus matrassen (statisch traagschuim)
Meer informatie Direct lenen
Reactieve anti-decubitus matrassen (Low Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (High Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (Low Air-Loss)
Meer informatie Direct lenen
Direct een AD-hulpmiddel zonder wachttijd!

Direct het juiste AD-matras bestellenzonder wachttijdin de regio Purmerend? Alleen bij Q Care vraag je dé allerbeste AD-hulpmiddelen aan! Zonder wachttijd & meteen (telefonisch) geholpen! Complete ontzorging! Van levering tot aan installatie. Dat is dé kracht van Q Care.

Tips voor behandeling decubitus!

Een doorligwond voorkomen is beter dan genezen. Het is pijnlijk en veroorzaakt heel veel ongemakken. U kunt zelf ook veel doen om doorliggen te voorkomen. We noemen
hier een aantalalgemene tipsom doorligwonden te vermijden.

  • Zorg voor een goed matras dat extra druk op risicoplekken voorkomt;
  • Inspecteer uw huid minimaal één keer per dag. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne;
  • Drink voldoende water en eet gevarieerd (eiwitrijk);
  • Zorg voor een gladde onderlaag (kreukvrij), en draag schoenen die uw voeten beschermen;
  • Controleer of risicoplekken pijnlijk zijn;
  • Schakel uw zorgverlener of thuiszorgorganisatie in voor informatie en advies;

 

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Wat is de meerwaarde van eenanti-decubitus matras?Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Anti-decubitus matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is voor de cliënt.

Waarom kiezen voor Q Care als partner?

Een anti-decubitus matras biedt zowel voordelen bij de preventie als bij de behandeling van decubitus. Het AD-matras voorkomt doorligplekken bij mensen die langdurig in bed liggen. Het vermindert de druk- en schuifkrachten die kunnen leiden tot verminderde doorbloeding en weefselbeschadiging. Wat ons uniek maakt is dat een gespecialiseerde verpleegkundige van Q Care optimaal kijkt naar dezorgsituatie van de cliënt.Dit doen we door een zorgvuldige anamnese direct aan het bed. Na deze anamnese installeren we direct het best passende AD-systeem, gericht op het verbeteren van het welzijn van de cliënt. Daarnaast houden we de decubitussituatie nauwlettend in de gaten door periodieke herindicaties.

Over de regio Purmerend?

We vertellen graag over de mooieregio Purmerenden omstreken. Purmerend ligt in ‘de achtertuin van Amsterdam’. Nog altijd staat Purmerend bekend als marktstad. Een paar kilometer verder ligt Haarlem. Haarlem wordt de meest bourgondische stad van het Noorden genoemd. Deze stad kent talrijke hofjes en historische gebouwen, zoals het stadhuis, de vleeshal, de hoofdwacht en de St. Bavokerk. Den Helder – in de buurt van Purmerend – is een vestingstad aan zee en kent een rijke geschiedenis en traditie. Mensen wonen en leven er letterlijk samen mét het water. Dat kan ook niet anders als stad die omringd is door de Noordzee, het Marsdiep en de Waddenzee. Met een rijke traditie en kleurrijke inwoners is het een prachtige regio om als Q Care in te mogen werken!

Ook kun je in het prachtige Noorden Zaandam vinden. Zaandam ligt aan de rivier de Zaan in de provincie Noord-Holland en is karakteristiek Hollands. De Zaanstreek geldt als het oudste industriegebied van West-Europa, waar ooit zo’n 600 molens draaiden. De Zaanse stijl staat wereldwijd bekend om haar prachtige houten Zaanse huisjes en houten gekleurde molens, waarvan er nu nog 10 draaien. Dit alles vind je aan de Zaanse Schans. De regio van Alkmaar is ook heel veelzijdig. Of je nu een actieve dag wilt of juist wilt genieten van de natuur, het kan allemaal. Onze missie is om met goedewond- en decubituszorgcliënten te helpen in de regio Purmerend.

Is AD plus dienstverlening van Q Care vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze dienstverlening wordtcompleet vergoeddoor de zorgverzekeraar. Wij leveren in heel Nederland een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen. Bij Q Care wordt een AD-matras door een gespecialiseerde decubitus verpleegkundige – direct bij de cliënt aan het bed – geleverd en geïnstalleerd. Onze unieke toegevoegde waarde is dat wij door onze werkwijze zorgkosten op de langer termijn kunnen terugbrengen door het juist inzetten en omwisselen van een AD-hulpmiddel. Ook houden de cliëntsituatie goed in de gaten door periodiek een herincicatie te doen, waarbij we tevens de zorgprofessionalondersteunen en ontzorgen.Deze complete dienstverlening plus de uitleen van het AD-matras kost u niets extra, maar houdt de zorg wel betaalbaar en toegankelijk. Daarom biedt Q Care wond- en decubituszorg van de allerhoogste kwaliteit. Onafhankelijk, gecertificeerd en volledig vergoed.

Meld je aan voor onze gratis AD-Producttraining

Onze specialisten in regio Purmerend adviseren je graag tijdens onze gratis AD-producttraining. Het inzetten van de juiste hulpmiddelen betaalt zich namelijk op vele manieren terug. Zo zorgen anti-decubitus hulpmiddelen voor een sneller herstel, en kan een patiënt langer thuis blijven wonen. Gevolgkosten op het gebied van wondverbandmaterialen, behandelingen en nazorg blijken vele malen minder te zijn bij passende (preventieve) decubituszorg. Dus meld je snel aan en leer nog meer over de juiste behandeling en de allerbeste AD-systemen.

gratis aanmelden