De beste decubituszorg in de regio!

Q Care verleent landelijke decubituszorg in combinatie met de inzet van een breed assortiment aan hulpmiddelen. Dit kan zowel preventief als curatief. Vraag hier direct dé allerbeste AD-systemen aan!

Altijd het juiste AD-matras in regio Nijmegen

Decubituspreventie is specialistisch werk. Een combinatie van de juiste (preventieve) maatregelen kan helpen bij het voorkomen van doorligwonden. De gespecialiseerde (wond)verpleegkundigen van Q Care zijn op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en innovaties, waardoor we altijd het best passende AD-hulpmiddel inzetten. Vraagt u bij ons een AD-matras aan, dan komt een gespecialiseerde verpleegkundige van Q Care deze persoonlijk leveren en installeren. Hierdoor is er meer tijd over voor échte zorg!

Een anti-decubitus matras is een geschikte oplossing als een cliënt een doorligwond dreigt te krijgen of al decubitus heeft. Het matras verminderd druk- en schuifkrachten en verbetert het welzijn van de cliënt. Het juiste AD-systeem is zowel geschikt ter preventie als behandeling van decubitus. Wij leveren en installeren AD-matrassen in héél Nederland. Waar nodig binnen 24-uur. Hierbij wordt de levering van het AD-matras plus de installatie compleet uit handen genomen door een Q Care verpleegkundige. Dit noemen wij supersnelle leveringmet persoonlijke aandacht! Deze “Q Care werkwijze” is uniek en gaat op basis van een medische anamnese die bij de cliënt thuis of in de zorginstelling direct aan het bed plaatsvindt!

AD-matras lenen Nu bellen

Direct een AD-matras nodig?

Service Depot locatie
Industrieweg,
Nijmegen

Maandag: 8:30 — 17:15
Dinsdag: 8:30 — 17:15
Woensdag: 8:30 — 17:15
Donderdag: 8:30 — 17:15
Vrijdag: 8:30 — 17:15
Zaterdag: 8:30 — 17:15
Zondag: 8:30 — 17:15


Contact:

Vraag bij ons dé allerbeste AD-systemen aan!

Reactieve anti-decubitus matrassen (statisch traagschuim)
Meer informatie Direct lenen
Reactieve anti-decubitus matrassen (Low Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (High Care)
Meer informatie Direct lenen
Actieve anti-decubitus matrassen (Low Air-Loss)
Meer informatie Direct lenen
Direct een AD-hulpmiddel zonder wachttijd!

Direct het juiste AD-matras bestellenzonder wachttijdin de regio Nijmegen? Alleen bij Q Care vraag je dé allerbeste AD-hulpmiddelen aan! Zonder wachttijd & meteen (telefonisch) geholpen! Complete ontzorging! Van levering tot aan installatie. Dat is dé kracht van Q Care.

Tips voor behandeling decubitus!

Een doorligwond voorkomen is beter dan genezen. Het is pijnlijk en veroorzaakt heel veel ongemakken. U kunt zelf ook veel doen om doorliggen te voorkomen. We noemen
hier een aantalalgemene tipsom doorligwonden te vermijden.

  • Zorg voor een goed matras dat extra druk op risicoplekken voorkomt;
  • Inspecteer uw huid minimaal één keer per dag. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne;
  • Drink voldoende water en eet gevarieerd (eiwitrijk);
  • Zorg voor een gladde onderlaag (kreukvrij), en draag schoenen die uw voeten beschermen;
  • Controleer of risicoplekken pijnlijk zijn;
  • Schakel uw zorgverlener of thuiszorgorganisatie in voor informatie en advies;

 

Wat zijn de voordelen van een anti-decubitus matras?

Wat is de meerwaarde van eenanti-decubitus matras?Er zijn verschillende typen anti-decubitus matrassen die specifiek kunnen worden ingezet ter preventie, en andere die juist de druk- en schuifkrachten op het lichaam kunnen verminderen. Anti-decubitus matrassen worden ingedeeld in actieve en reactieve systemen. Actieve systemen hebben een elektrisch aangedreven pomp die luchtcellen in het matras afwisselend opblazen en leeg laten lopen. Reactieve systemen zijn gemaakt van speciale typen traagschuim die zich naar het lichaam van de patiënt vormen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen bepalen o.a. aan de hand van diverse factoren, zoals de zorg rondom het bed, de gewenste maatvoering van het matras, lengte, gewicht, overige ziektebeelden, onderliggend lijden en de ernst van de doorligwond welk anti-decubitus matras het meest geschikt is voor de cliënt.

Waarom kiezen voor Q Care als partner?

Na een aanvraag komt onze verpleegkundige zo snel mogelijk bij de cliënt langs om een anamnese af te nemen. Op basis van ons advies bepalen wij welk systeem geschikt is voor de cliëntsituatie. We installeren direct aan het bed een anti-decubitus hulpmiddel dat specifiek is afgestemd op de behoefte van de cliënt. Vanuit onze expertise hebben we hierin altijd oog voor het welzijn van de cliënt. Omdat wij heel goed begrijpen dat een cliënt graag de regie wil behouden over het eigen leven, wordt deze actief betrokken bij de keuze van het anti-decubitus hulpmiddel. Want uiteindelijk draait het in de zorg om mensen. Daarnaast blijft onze verpleegkundige na het installeren van het AD-hulpmiddel geregeld contact houden met de cliënt en controleert periodiek of het hulpmiddel (nog) de gewenste resultaten geeft. 

Over de regio Nijmegen?

Arnhem heeft de Veluwe als achtertuin. Met prachtige stadsparken en een kunstacademie. Dat maakt Arnhem een unieke stad. Er zijn het hele jaar door veel culturele evenementen. Een prachtig stukje in de buurt van Nijmegen om te bezoeken. Doetinchem is van oudsher een belangrijke markt- en handelsplaats, die tegenwoordig is uitgegroeid met een compleet aanbod aan winkels, cultuur, evenementen en horeca. De stad is goed bereikbaar en ligt tussen het groen en het water. Vanuit Doetinchem is de groene omgeving prima te verkennen en ook een bezoek aan Kasteel Slangenburg uit de 17e eeuw is de moeite waard.

In de buurt van Nijmegen ligt ook Apeldoorn. Apeldoorn is een levendige stad met zowel groen als een binnenstad met de bekende grote ketens, maar ook knusse winkeltjes om gezellig rond te kijken. Zutphen is een van de mooiste vestingsteden van Nederland. De eeuwenoude Hanzestad heeft een uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur. Met een rijke traditie en kleurrijke inwoners is het een prachtige regio om als Q Care in te mogen werken!

Is AD plus dienstverlening van Q Care vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze dienstverlening wordtcompleet vergoeddoor de zorgverzekeraar. Wij leveren in heel Nederland een breed assortiment aan AD-hulpmiddelen. Bij Q Care wordt een AD-matras door een gespecialiseerde decubitus verpleegkundige – direct bij de cliënt aan het bed – geleverd en geïnstalleerd. Onze unieke toegevoegde waarde is dat wij door onze werkwijze zorgkosten op de langer termijn kunnen terugbrengen door het juist inzetten en omwisselen van een AD-hulpmiddel. Ook houden de cliëntsituatie goed in de gaten door periodiek een herincicatie te doen, waarbij we tevens de zorgprofessionalondersteunen en ontzorgen.Deze complete dienstverlening plus de uitleen van het AD-matras kost u niets extra, maar houdt de zorg wel betaalbaar en toegankelijk. Daarom biedt Q Care wond- en decubituszorg van de allerhoogste kwaliteit. Onafhankelijk, gecertificeerd en volledig vergoed.

Meld je aan voor onze gratis AD-Producttraining

Onze specialisten in regio Nijmegen adviseren je graag tijdens onze gratis AD-producttraining. Het inzetten van de juiste hulpmiddelen betaalt zich namelijk op vele manieren terug. Zo zorgen anti-decubitus hulpmiddelen voor een sneller herstel, en kan een patiënt langer thuis blijven wonen. Gevolgkosten op het gebied van wondverbandmaterialen, behandelingen en nazorg blijken vele malen minder te zijn bij passende (preventieve) decubituszorg. Dus meld je snel aan en leer nog meer over de juiste behandeling en de allerbeste AD-systemen.

gratis aanmelden