DECUBITUS

Decubitus is een veelvoorkomende complicatie bij mensen die langdurig druk en/of schuifkracht ervaren op een bepaald stuk huid. Deze doorligwonden zijn pijnlijk en vereisen doorgaans langdurige en intensieve behandeling. Q Care is gespecialiseerd in wond- en decubituszorg op maat!

Voor wie?

In Nederland hebben duizenden mensen last van decubitus (doorligwonden). Voornamelijk mensen die langdurig op bed liggen. Deze doorligwonden vereisen speciale aandacht. Q Care wond- en decubituszorg analyseert de doorligwonden, stelt een wondprotocol op en zet hoogwaardige anti-decubitus hulpmiddelen in. Zo zorgen we ervoor dat de wond volledig geneest.

Onze aanpak

Met onze geïntegreerde zorg pakken we decubitus problematiek zorgvuldig aan. Niet alleen is het inzetten van het juiste anti-decubitus matras of zitkussen van groot belang. Ook de juiste wondzorg met de daarbij behorende wondverzorgingsproducten en de manier waarop deze worden ingezet zijn cruciaal voor een optimaal genezingsproces.

Decubitus wondzorg aanvragen

Omdat decubitus een risico is, is goede zorg essentieel. U kunt een anti-decubitushulpmiddel aanvragen bij uw zorgverlener, zoals uw huisarts of zorginstelling. Zij dienen vervolgens een aanvraag in bij ons. Daarop volgt een wondconsult bij u thuis waarin we de wond analyseren en een behandelplan opstellen. Op basis hiervan zetten we hulpmiddelen functioneel in. Dit doen wij samen met uw zorgverlener en zorgprofessionals, zodat zij volledig op de hoogte zijn van de behandeling.

Kennis bundelen

Q Care wond- en decubituszorg bundelt haar kennis en expertise met professionals in de zorg om cliënten zo de beste decubituszorg te bieden. Dit betekent dat we zowel reactief als proactief handelen om decubitus efficiënt aan te pakken.