WONDZORG

Q Care is gespecialiseerd in het behandelen en verzorgen van complexe wonden. We inventariseren, stellen een behandelplan op, verzorgen wonden en leveren wondverzorgingsmaterialen die zijn afgestemd op de behandeling. Zo zorgen wij voor uw welzijn.

Time wondzorg

Q Care is gespecialiseerd in het analyseren en behandelen van complexe wonden. Dit doen wij op basis van het TIME wondzorg concept. Dit is een classificatiemodel dat ons helpt met het evalueren van wondzorg op korte en lange termijn.

Het TIME wondzorg model combineert verschillende onderdelen van optimale wondzorg. Hierdoor kunnen we een concreter en passender behandelplan opstellen. Daarnaast is het TIME model een ideale manier om informatie op een efficiënte manier door te geven aan zorgspecialisten. Zij kunnen in één oogopslag zien in welke fase de wond zich bevindt. Het model onderscheidt onderstaande fasen:

T van Tissue (weefsel)

Tijdens deze fase bekijken en beoordelen we het weefsel van de wond en bepalen we welke symptomen aanwezig zijn.

I van Infection (infectie)

Wanneer er te veel bacteriën aanwezig zijn op de wond, kan dit een infectie veroorzaken. We controleren of er tekens van infectie zichtbaar zijn en of de wond ontsmet moet worden. Ons doel: zorgen voor een bacteriële balans en een wond die vrij is van infectie.

M van Moisture (vochtbalans)

De juiste vochtbalans is belangrijk bij het genezingsproces van een wond. Een goede omgeving is daarom niet te droog en niet te vochtig, om zo de heling van de wond te stimuleren.

E van Edge (rand)

Om de wond te laten herstellen zijn nieuwe huidcellen nodig. Deze moeten goed kunnen groeien om de wond vanzelf te laten dichten. We controleren te alle tijden of de huidrand rondom de wond is verweekt of ondermijnd, omdat dit het goed sluiten van de wond in de weg kan staan.