pand
patient in bed
pand
verpleegster aan bed
verpleegkundige aan bed

/ Voeding en voedingsadvies


De juiste voeding bevordert genezing


Bij decubitus gaat meestal veel aandacht uit naar de inzet van matrassen en andere anti-decubitus hulpmiddelen. Hoewel deze onderdelen zeer belangrijk zijn, in de behandeling van en het voorkomen van doorliggen, mag ook het belang van voeding zeker niet onderschat worden.

Q CARE benadert de decubitus therapie dan ook bij voorkeur vanuit een TOTAL Q CARE MANAGEMENT®, waarin ook voeding veel aandacht krijgt. Wij beschikken over de kennis en ervaring om met additionele eiwitrijke drinkvoeding een goede voedingsconditie te realiseren en de decubitus problematiek effectief te behandelen. Daartoe inventariseren we eerst de voedingssituatie en risicofactoren voor ondervoeding van een patiënt. Vervolgens leggen we de individuele voedingsbehoeften vast in maat en getal. Op basis van deze informatie maken we een nauwkeurig voedingsschema.

Minstens zo belangrijke aspecten, zoals daar zijn drinkvoeding en wondbehandeling met bijbehorende producten, zijn eveneens van invloed om tot een optimale genezing te komen
Q CareQ CareQ Care